Mød Jeanette, Jonas og Tanja

Jonas, Tanja og Jeanette er nysgerrige pædagoger på botilbud Kloden

Billede af pædagoger

Hvad er det, man kan være nysgerrig på på Kloden?

Det kan eksempelvis og blandt mange andre ting være samspillet med beboerne. De har nemlig alle medfødt døvblindhed, og døvblindeområdet er helt unikt. Det kalder på bl.a. ganske særlige kommunikations- og samværsformer.

”Vi kommunikerer kort sagt taktilt og med hele kroppen,” fortæller pædagog Jeanette D. Jensen, som har arbejdet på Kloden i ca. 8 år.

”Det er i de bittesmå nuancer i kommunikationen, at sejrene ligger, og det er så spændende at knække koderne til det, som bærer betydning,” supplerer Tanja Christiansen, pædagog, og også ansat i ca. 8 år.

”Vi nørder kommunikation, bl.a. fordi kommunikationen er basen for alt andet. Denne tilgang kræver, at vi mestrer et helt særligt nærvær, er nysgerrige døgnet rundt, og at vi hele tiden dygtiggør os. Vi skal give beboerne tryghed, og vi skal være det bedst kvalificerede talerør for dem. Man mærker tydeligt, hvilken betydning vores arbejde har for beboernes livskvalitet.”

Kloden er et godt sted at være ny

Jonas G. Sørensen, også pædagog og indtil videre ansat i 3 år, understreger, at Kloden også er et godt sted at være ny:

”Man føler sig velkommen og set fra start. Her vil vi hinanden. Der er ingen dumme eller for mange nybegynder-spørgsmål. Jo flere, jo bedre – vi er åbne og nysgerrige og har god plads til nye idéer. Opstarten er grundig, der bliver taget god hånd om en. Der er plads til at være ny. Man skal nok få lært det, man ikke kan i forvejen.”