Kom med som frivillig til DbI's europæiske konference om døvblindhed 2017

Som frivillig ved konferencen i Aalborg 4.-8. september får man en unik mulighed for at komme helt tæt på det højtspecialiserede område, som døvblindefeltet er.
Når de ca. 350-400 konferencedeltagere indtager Aalborg Kongres & Kultur Center i starten af september i år, vil der være brug for mange forskellig slags hjælp. Alt fra at vise konferencedeltagerne til rette over teknisk assistance og fotografering til luftning af ledsagerhunde – og alt det indimellem. Det er her, de frivillige kommer ind.

”Vi håber, at mange har lyst til at være med i konferencens korps af frivillige,” siger Anders M. Rundh, speciallærer på CDH og frivilligkoordinator i forhold til den internationale konference.

”Vi får brug for mange frivillige hænder for at få sådan et omfattende arrangement til at køre som smurt. Der vil være mange, som får brug for alskens hjælp, bl.a. også konferencedeltagere med døvblindhed. Og jeg tør godt love, at de frivillige også selv får noget ud af at være med. Konferencen samler både mennesker med døvblindhed, pårørende, politikere, praktikere og teoretikere. En lang række internationalt anerkendte fagpersoner fra det meget højtspecialiseret døvblindefelt deltager, og der vil være rig mulighed for at møde og lære noget af disse fagpersoner. Dertil kommer den generelle praktiske konferenceerfaring,” mener Anders M. Rundh.

Der vil være 5-timers vagter for de frivillige, og når vagten er slut – eller inden den starter – kan man ganske gratis deltage i konferencen resten af dagen. Der vil være et overflødighedshorn af interessante workshops, se beskrivelser af dem på konferencesiden dbi2017denmark.com. Desuden vil der være oplæg i plenum med anerkendte keynote speakers (se hele konferencens program).

”De frivillige vil have alle chancer for at tilegne sig ny indsigt og faglig viden, at udvide deres netværk, få trænet deres sprogkompetencer og meget mere,” understreger frivilligkoordinatoren.

Og man behøver ikke være usikker på, om man nu også kan klare det: CDH inviterer til en introduktionsdag forud for konferencen, hvor de frivillige i samlet flok vil blive både klædt på til opgaven som frivillig på netop denne konference og rystet sammen.

”Vi vil gerne gøre det til en god oplevelse at være frivillig hos os,” slår Anders M. Rundh fast. 


Godt at vide: 

• Frivillige indgår i fortrinsvis 5-timers vagter fra 4. til og 8. september 2017 i tidsrummet 08.00-18.00. Der vil selvfølgelig så vidt muligt blive taget hensyn til individuelle ønsker.

• Der er gratis forplejning på introduktionsdagen og under alle vagter.

• Frivillige får en t-shirt, som de skal have på, når de har vagt.

• Udtalelse til CV’et og kursusbevis for deltagelse i introduktionsdagen.

Tilmelding via dbi2017denmark.com SENEST DEN 31. MARTS 2017.

• Yderligere oplysninger: Kontakt Anders M. Rundh på mail anmaru@rn.dk  

Opdateret