Har du prøvet adgangmedtegn?

Nu er værktøjet adgangmedtegn, som oversætter udvalgte ord på hjemmesider til tegn, nået ud i virkeligheden. Tjek det ud på borger.dk, hvor det i øjeblikket testes.

Adgangmedtegn er et digitalt værktøj, som støtter tegnbrugere med læsevanskeligheder i at læse danske hjemmesider. Værktøjet oversætter udvalgte ord til tegn, som vises i korte videoklip. Det kan bruges på både smartphones, tablets og computer, og det er gratis at bruge.

Adgangmedtegn kan nemt og gratis installeres på alle hjemmesider, offentlige såvel som private.

Læs mere (bl.a. bruger- og installationsvejledningerne), og prøv værktøjet på adgangmedtegn.dk. Prøv det også på borger.dk - scroll helt ned på siden, og klik på ”Slå tegnstøtte til/fra.”

  

Adgangmedtegn er blevet til i et samarbejde mellem bl.a. Center for Døvblindhed og Høretab, Digitaliseringensstyrelsen, Dansk Sprognævn og en række tilbud og enkeltpersoner fra det danske tegnsprogsmiljø. Projektet er primært finansieret gennem fondsbevillinger fra Velux og Villum fondene.

 

Opdateret