CDH ønsker glædelig jul og godt nytår

Igen i 2017 har vi haft et begivenhedsrigt år på CDH. Både meningsfuld dagligdag og en lang række projekter, særlige indsatser mv. har fyldt året. 2018 bliver højst sandsynligt mindst lige så begivenhedsrigt.

Igen i 2017 har vi haft et begivenhedsrigt år på CDH. Både meningsfuld dagligdag og en lang række projekter, særlige indsatser mv. har fyldt året. Der er ikke plads til mange detaljer om disse i denne julehilsen. Jeg vil alligevel nævne et par stykker:

2017 var året, hvor vi som værter bød velkommen til Deafblind Internationals 9. europæiske konference om døvblindhed her i Aalborg. Mere end 500 deltagere fra 33 lande var sammen om en masse inspirerende workshops, plenumoplæg, debatter, posters, networking mv. Vi er stolte over at have stået i spidsen for at arrangere den vellykkede konference.

 

Vi lancerede også - i samarbejde med bl.a. Digitaliseringsstyrelsen og Dansk Sprognævn - Adgang med tegn, som er et webtilgængelighedsværktøj for voksne døve med læseproblemer. Værktøjet oversætter udvalgte ord på hjemmesider til tegn. Flere hjemmesider, bl.a. borger.dk, har allerede installeret værktøjet, og endnu flere er på vej. Vi er ret stolte af at være primus motor i denne bestræbelse på at gøre den digitale verden tilgængelig for de døve, som ellers i den sammenhæng ville være afhængige af hjælp fra andre.

 

2017 bød desuden på et ledelsesudviklingsforløb, som skal udvikle hele CDH. Mange tråde indgår i sådan et forløb, og CDH’s Strategiplan er en af dem. Overliggeren i planen er ”Den attraktive leverandør.” CDH vil nemlig konstant bestræbe sig på at være den attraktive leverandør, som vores ”kunder” – nuværende som nye – vælger til at løse opgaverne på døvblinde- og høretabsområderne.

 

Arbejdet med Den attraktive leverandør er allerede godt i gang, og det vil blive prioriteret i 2018. Ligesom fokus på det auditive miljø på centret, kompetenceudvikling, velfærdsteknologi og IKT, kvalitetsudvikling, pædagogisk faglighed og…. Det korte af det lange er, at vi også i 2018 på alle planer vil have fokus på at sørge for, at børn, unge og voksne med tilknytning til CDH får de bedst mulige vilkår for at mestre deres eget liv med de forudsætninger, de har. Dét mener vi er en rigtigt god rød tråd at trække gennem hele 2018 – og årene frem.

 

Jeg vil gerne på vegne af hele CDH sige tak for året, der er gået, og ønske jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Vi ser frem til et fortsat godt samarbejde i det nye år.

 

Med venlig hilsen

 

Lars Ejsing Søbye, forstander

 Opdateret