Sådan forebygger vi smitte med COVID-19

Teksten i denne nyhed er opdateret torsdag den 26. marts 2020.
Her hos os kommer børn, unge og voksne, som kan være særligt udsatte i forhold til bl.a. virusinfektioner, fx COVID-19. Vi er på ingen måde gået i panik, men vi har i særligt høj grad fokus på at forbygge smitte.

Vi retter os efter de til enhver tid gældende forholdsregler, som relevante myndigheder anbefaler eller direkte påbyder for områder som vores, hvor der kommer borgere, som kan være ekstra udsatte i forhold til bl.a. virusinfektioner.

De vigtigste forholdsregler her hos os er:

• COVID-19 smitter via små dråber fra hoste eller nys, bl.a. når mennesker er tæt på hinanden. Dråberne kan også sidde på hænder, som rører ved andre hænder, enten direkte eller indirekte via f.eks. dørhåndtag, gelændere mv. Det særlige fokus på håndhygiejne, som vi altid har, er derfor nu blevet øget. Det er indskærpet over for personalet at de skal være særligt omhyggelige med at vaske og spritte hænder grundigt og ofte.

• Vi arbejder i enstrengede systemer, så den enkelte beboer og elev kommer i kontakt med så få som mulige – men nok til fortsat at få et godt tilbud.

• Myndighedernes krav om at undgå håndtryk og anden fysisk berøring er en udfordring for os, da en del af kommunikationen med borgerne er taktil (”berøringsmæssig”). Derfor har vi et helt særligt fokus på god håndhygiejne.

- Vi har udarbejdet beredskabsplaner, som sikrer, at vi er godt forberedt og klar, hvis/når corona kommer inden for vores mure

• Vi observerer nøje tegn på, om nogen får symptomer på COVID-19.

• Alle medarbejdere, som har været i udlandet, må ikke møde ind på arbejde, men skal være i hjemmekarantæne i 14 dage, når de kommer hjem til Danmark igen. Uanset, om de er syge eller ej.

• Alle møder og lignende er indtil videre aflyst – vi prioriterer, at alle vores ressourcer går til borgerrettede aktiviteter.

• Vi følger særdeles nøje med i de justeringer af forholdsreglerne, som myndighederne kommer med.


OBS!
Af hensyn til borgernes og personalets sikkerhed er hele Specialsektoren lukket for besøg i øjeblikket. Dette gælder også alle afdelinger i CDH-tilbuddene. Vi giver besked, så snart besøg igen er tilladte.

Se også de corona-infobokse, som ligger øverst på hjemmesidens forside.

#stopcorona #iRENEhænder #regionnordjylland

Opdateret