Hverdagen på Danalien

Hverdagen på Danalien er hjemlig

Dagene på Danalien ligner dagene i mange andre hjem, og det er helt bevidst. Fokus er nemlig på, at Danalien er et hjem og ikke bare et sted. Her skal være hjemligt, genkendeligt, trygt og godt.
Borgerne står op, går i bad og spiser morgenmad mellem kl. 07.00 og 09.00.
Derefter byder dagen på aktiviteter og samvær i en af tilbuddets Aktivitets- og samværstilbuds tre afdelinger. Alt efter den enkeltes interesser og behov foregår det i enten A-huset, som ligger i direkte forbindelse med Danalien, i Skovhuset i Hammer Bakker eller i C-huset, som ligger på Kollegievej, tæt på Danalien.
Uanset, hvilken Aktivitets- og samværstilbudsafdeling dagen tilbringes i, er beboerne på Danalien sammen med beboere fra andre botilbud i Aktivitets- og Botilbud – CDH, mens de er der.

Hjemme igen

Beboerne kommer hjem til Danalien igen ved 15.00-tiden. Så er der eftermiddagshygge i stuerne, hvor beboere og medarbejdere slapper af, vender, hvad dagen indtil videre har budt på, og forbereder de aktiviteter, der måtte være resten af dagen.
Når eftermiddagskaffen er drukket, kan der være forskellige planer: Beboerne kan arbejde med deres delmål, en får måske massage, en anden kan have musikterapi, en tredje ordner vasketøj, mens en fjerde går en tur udenfor. Eller noget helt andet.
Aftensmaden står på bordet ca. 17.30. Nogle spiser sammen i køkkenet, andre vil hellere spise for sig selv i deres lejlighed – beboerne vælger selv, hvad der passer dem bedst.
Danalien har sit eget køkken og køkkenpersonale, og maden er altid mindst 90% økologisk og hjemmelavet på stedet. Hvis beboerne har lyst til at være med til at forberede maden – evt. ved bare at være til stede og nyde duftene og fornemme atmosfæren - må de selvfølgelig gerne det.

 

Aften på Danalien

Efter aftensmaden er der ikke noget fast program. Her laver beboerne det, de måtte have lyst til. Også, hvis det er ikke at lave noget.
Omkring kl. 20.00 er der aftenkaffe i stuerne. Her hygger man og runder dagen af, inden dynerne kalder. Ligesom i så mange andre hjem i landet.

 

Weekenderne

Som hos så mange andre er weekenderne på Danalien anderledes end hverdagen. Man sover måske lidt længere, bruger længere tid på morgenmaden mv.
Det er ofte i weekenderne, der er tid og mulighed for længere ture ud af huset, hvis lysten er til det. Disse ture kan fx gå i skoven, til stranden, på café til frokost eller kaffe eller noget andet.
De enkelte beboere kan også have aftaler ud af huset, eksempelvis besøg hjemme hos forældrene eller andre.
Selv om weekender er mere til ”fri leg”, end hverdagene er, er der alligevel nogle ting, som går igen alle ugens dage. Det kan bl.a. være delmålsarbejdet, som kan give en oplevelse af tryg genkendelighed.

 

Socialpædagogiske dage

Alle beboere har én socialpædagogisk dag om ugen. Det er en dag, hvor den enkelte har en pædagog helt for sig selv i modsætning til hverdagene, hvor der som udgangspunkt er ca. tre pædagoger til 7-8 beboere.
Dagen strikkes så vidt muligt sammen efter beboerens ønsker. Det kan fx betyde, at det er her, man får ordnet fødder, klippet håret, ordnet indkøb eller andre praktiske ting, lægger en lægeaftale mv.