Traditioner

Igen og igen og igen: Traditioner på Danalien

På Danalien har vi flere traditioner, som vi i sagens natur gentager år efter år. Traditionerne er genkendelige og er med til at sætte struktur på årets gang for beboerne. Traditionerne er også noget, beboerne ser frem til, noget, man kan gå og glæde sig til.

Beboerfesterne

To gange om året holder vi beboerfester. Det er fester, hvor hver beboer inviterer to gæster til kalas. Festerne planlægger vi sammen med beboerne ved beboermøder, hvor beboerne er med til at vælge menu, pynt, aktiviteter mv.
På selve festdagene er beboerne også med i forberedelserne, fx når de henter kager, blomster, drikkevarer mv.

Pårørendedag

Denne dag er alle pårørende inviteret på Danalien, hvor hygge og samvær, diverse aktiviteter og mad udefra er på programmet.
Mange af de pårørende kender hinanden på kryds og tværs efter mange år i vores regi.

Aktiv sommer

Hvert år i løbet af sommeren inviterer vi alle afdelinger i Aktivitets- og Botilbud – CDH samt i Undervisnings og Behandling – CDH til Aktiv sommer, som er et stort arrangement med en lang række aktiviteter både ude og inde. Der kan bl.a. være køretur i veteranbil, bålmad, marked, loungeområde, pølsevogn mv.

Højtiderne

Jul, nytår og påske – vi markerer det hele på Danalien. Lige som i det meste af resten af landet. Vi pynter op, spiser jule- og påskefrokost, skyder fyrværkeri af mv.

Sommerferieudflugter

I løbet af coronanedlukningerne var vi ude på en del udflugter i sommerferien. De udflugter har vi holdt fast i, efter samfundet åbnede igen. Så alle hverdage i en af sommerferieugerne tager vi ud på forskellige ture. Det kan fx være en tur til stranden, i Zoo, til Fårup Sommerland, til Egholm, i skoven mv.
En anden af sommerferieugerne har vi en række aktiviteter i Skovhuset, som er en af Aktivitets- og samværstilbuddets afdelinger.
Vi tager også på udflugter løbende gennem året.

Fødselsdage

Alle beboerne bliver fejret, når de har fødselsdag, hvis de ønsker det. Det kan være i den helt traditionelle udgave med kagemand, boller, varm kakao, gaver, sang og flag. Den dag bestemmer fødselaren, hvad vi skal have til aftensmad, og hvilke snacks der skal akkompagnere aftenkaffen.
Nogle beboere inviterer gæster til fødselsdag, mens andre fejrer dagen sammen med Danaliens øvrige beboere og personalet.

Andre traditioner

De, som er interesseret i det, plejer også at samles og gøre noget ekstra ud af hyggen, når der er fx Vild med dans, Tour de France, større fod- og håndboldturneringer mv.