Traditioner

Igen og igen og igen: Traditioner på Kloden

På Kloden har vi flere traditioner, som vi i sagens natur gentager år efter år. Traditionerne er genkendelige og er med til at sætte struktur på årets gang for beboerne. Traditionerne er også noget, beboerne ser frem til, noget, man kan gå og glæde sig til.

Aktiv sommer

Hvert år i løbet af sommeren inviteres vi alle afdelinger i tilbuddet til  Aktiv sommer, som er et stort arrangement med en lang række aktiviteter både ude og inde. Der kan bl.a. være køretur i veteranbil, bålmad, marked, loungeområde, pølsevogn mv.

Højtiderne

Jul, nytår og påske – vi markerer det hele på Kloden. Lige som i det meste af resten af landet. Vi pynter op, spiser jule- og påskefrokost, skyder fyrværkeri af mv.
Vi markerer også Halloween, hvor vi bl.a. har en kagekonkurrence, hvor det gælder om at bage den mest frygtindgydende kage.

Sommerferieudflugter

I løbet af coronanedlukningerne var vi ude på en del udflugter i sommerferien. De udflugter har vi holdt fast i, efter samfundet åbnede igen. Så alle hverdage i en af sommerferieugerne tager vi ud på forskellige ture. Det kan fx være en tur til stranden, i Zoo, til Fårup Sommerland, til Egholm, i skoven mv.
En anden af sommerferieugerne har vi en række aktiviteter i Skovhuset, som er en af Aktivitets- og samværstilbuddets afdelinger.
Vi tager også på udflugter løbende gennem året.
I løbet af sommeren holder vi en Kloden-uge, hvor levegrupperne har en dag hver, hvor de står for at arrangere diverse aktiviteter for resten af Kloden.

Fødselsdage

Alle beboerne bliver fejret, når de har fødselsdag, hvis de ønsker det. Det kan være i den helt traditionelle udgave med kagemand, boller, varm kakao, gaver, sang og flag. Den dag bestemmer fødselaren, hvad vi skal have til aftensmad, og hvilke snacks der skal akkompagnere aftenkaffen.
Nogle beboere inviterer gæster til fødselsdag, mens andre fejrer dagen sammen med Danaliens øvrige beboere og personalet.

Andre traditioner

De, som er interesseret i det, plejer også at samles og gøre noget ekstra ud af hyggen, når der er fx Vild med dans, Tour de France, større fod- og håndboldturneringer mv.

Levegrupperne har også en fælles kaffeklub hver 14. dag, hvor værtsskabet går på skift.

Ud over alt det ovennævnte, har vi selvfølgelig også spontant opståede aktiviteter, enten på tværs eller i de enkelte levergrupper, ligesom vi har udelivsarrangementer en eller to gange om året.